skip to Main Content

Ooit

 

Ooit waren de twee zussen een alom geprezen klassiek muzikaal duo op cello en viool. Overal ter wereld speelden zij voor bomvolle zalen. Geld was geen onderwerp, zij leefden in luxe en weelde en hadden vele aanbidders. Nu zijn zij oud. De roem is vervlogen. Het geld is op.
In hun klein geworden wereld vinden de zussen humor en troost bij elkaar, terwijl zij hun aftakeling proberen te verbloemen. Samen dromen zij van hun hoogtijdagen, halen herinneringen op en wordt de aftakeling in alle toonaarden ontkent. Maar met een haperend geheugen en trillende spieren is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

De jonge theatermakers van Via Berlin (Orkater/De Nieuwkomers) verplaatsen zich met de voorstelling in een veel oudere generatie, een groep die in onze maatschappij in vergetelheid is geraakt. OOIT is een poëtisch muzikaal duet over verval, het verliezen van contact en het verdwalen in eenzaamheid.

Gespeeld van 15 maart t/m 8 april 2016 in Bellevue Lunchtheater.

En 15 en 16 april 2016 in Compagnietheater.

Concept & spelDagmar Slagmolen en Rosa Arnold
RegiePaul van der Laan
Kostuums & DecorDieuweke van Reij
Muzikale DramaturgieSytze Pruiksma

Geschreven pers over OOIT

In de muzikale uitwisselingen tussen de hoofdpersonages is Ooit op zijn sterkst. Door de tederheid waarmee de zussen elkaar helpen en door de uitstekende musicerende kwaliteiten van Slagmolen en Arnold wordt het hele verhaal van de zussen woordeloos al helemaal duidelijk: de melancholie van de terugblik op hun hoogtijdagen, de kleine irritaties, de ingesleten verwijten, de routineuze manier waarop ze elkaar bijstaan in hun falende geest en lichaam.
Marijn LemsTheaterkrant
Regisseur Paul van der Laan heeft er een hilarische choreografie van gemaakt. (…) Ooit is een klein uur onderhoudend muziektheater over de eindigheid van alles
Hans SmitHet Parool

De makers

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Deze velden zijn verplicht

Back To Top
×Close search
Search