skip to Main Content

Met een combinatie van klassieke en hedendaagse muziek streeft Via Berlin in haar voorstellingen naar een volledig doorgecomponeerde muzikale lijn. De muziek wordt als een muzikale mal helemaal passend op de voorstelling gemaakt, en speelt zelfs grotendeels de hoofdrol als verteller van het verhaal. Met name de emotionaliteit die de personages doormaken, wordt in de muziek uitgedrukt.

In Home Sweet Home bestaat de muzikale bezetting uit een slagwerkkwartet van Slagwerk Den Haag en het Ragazze (strijk)Kwartet; een uitdaging in zowel de uitzonderlijkheid, als wel de grootte van het ensemble. De vrouwelijke strijkers tegenover de mannelijke slagwerkers is een gegeven wat an sich al een spanningsveld met zich meebrengt. Daarnaast biedt de combinatie van de karakteristieke klankkleur van strijkers met die van slagwerkers een uitzonderlijk breed spectrum aan mogelijkheden voor het vertolken van verschillende sferen, zoals mannelijkheid versus vrouwelijkheid, geweld versus tederheid, ritmisch versus melodisch, van subtiel naar oorverdovend.

De compositie ‘In C’ van Terry Riley vormt de rode draad in Home Sweet Home. ‘In C’ kan door het 10-koppige ensemble worden uitgevoerd.

Op 25 mei speelt het Ragazze Kwartet samen met Slagwerk Den Haag ‘In C’ in de Oosterpoort in Groningen. De opname van het concert zal daarna hier online verschijnen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Deze velden zijn verplicht

Back To Top